lördag 17 december 2011

Håll huvudet högt!

Självförtroende. Ett ord som är så mycket mer än bara femton bokstäver.

Det handlar bland annat om att tycka om sig själv, att tro på det man vill och att hålla huvudet högt. Men det finns folk med svagheter. Det finns till och med människor, som aldrig förknippat sig själva med ordet ’självförtroende’. Kanske i samband med något negativt.

Vad är det som hindrar oss från att tycka om, älska, och tro på oss själva? Varför hålls inte huvudet högt längre?

Tänk dig att vi befinner oss på ett badhus. Eller en strand. Folk ibadkläder hoppar och plaskar, skrattar, simmar. Solar. En del sitter i skuggan och löser korsord, och släcker törsten med iskallt vatten.

Kolla bakom allt det där. Ser ni flickan med den nya, fina bikinin, som spelar badminton i strandkanten? Eller mannen som står intill vassen och rättar till badhandduken, samtidigt som han håller ena armen för magen och bröstet? Vem tror ni håller huvudet högt? Mannen i vassen eller tjejen med badmintonracketen?

Jag behöver nog inte ens avslöja vem. Det jag egentligen menar, är att man inte behöver tycka om allt med sig själv. Vi människor kommer nog aldrig bli nöjda med det (vackra) vi har. Så länge man håller huvudet högt, så kommer man faktiskt långt. Tänk på det.

Ha inte ångest över att bada i sommar. Oroa dig inte över bristningar, hängbröst eller putmage. Strunta i håriga bröst, små fötter eller liknande saker. Det är bara du som bryr dig så mycket.

Njut av sommaren och håll huvudet högt!
Snart är det ju vinter igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar